Inilah orang PAS Melaka yang keluar parti.

 
Hancing! Kencing dalam seluar rupanya Ali Rustam ni. Tiba-tiba ada ahli PAS dan PKR keluar parti dari cawangan Pengkalan Batu. Pelik! Tadi gua jumpa dengan penduduk Pengkalan Batu dan mereka mengatakan tidak pernah wujud cawangan PAS dan PKR. Dulu memang ada tetapi telah lama berlalu. Gua fikir ini cawangan khas kot yang wujud. Ala cawangan khas (SB) yang duk intip ceramah Pakatan Rakyat.
Kata Ali Rustam 30 orang yang keluar parti. Gua pun cuba telefon guna Apple 4S gua untuk tanya orang PAS negeri. Mereka kata tidak ada pun ahli PAS yang ada. Mereka kata itu kawasan totok UMNO. Muka yang keluar dalam akhbar Melaka Hari Ini pun puak-puak yang dibayar. Berapa yang dia bayar, itu gua bagi tau sekejap lagi.
Sebenarnya majlis itu hanya untuk tutup isu yang berlaku dalam Melaka. Penduduk di situ pelik sebab ada majlis meraikan ahli PAS dan PKR keluar parti. Penduduk itu kata bahawa yang serah borang pun kawan baik mereka. Kantoi lagi Ali Rustam. Nak tahu kenapa Ali Rustam pilih kampung Pengkalan Batu? Sebab kampung itu kampung terbaik pelancongan yang penduduk di situ adalah ahli UMNO.
Ahli PAS yang keluar parti tapi yang serah borang tu orang kuat UMNO

Ahli PKR yang keluar parti tapi yang serah borang tu orang kuat UMNO
Adoi.. Pening gua layan Ketua Menteri Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka ni. Hang pa nak kenal dengan mamat-mamat wakil dari parti PAS dengan PKR? Jom gua tunjuk siapakah mereka yang memegang watak terbaik filem keluar parti dan serah borang. Mereka ialah dua ahli yang memang totok UMNO. Wakil PAS la kononnya Latif Bin Yatim dengan 30 penyokong PAS dan wakil PKR yang kononnya Said Abu dan 20 penyokong PKR.
"Otai PAS".. Haha. Muka pun macam dacing

"Otai PKR".. Haha. Muka pun macam keris
Gua sembang dengan kawan baik gua dalam PKR. Mereka kata tidak wujud pun PKR di Pengkalan Batu. Ini mungkin mereka marah dengan DAP, mereka guna PAS dan PKR untuk laga-lagakan parti. Maka telah terbukti Ali Rustam ini kaki kencing. Mungkin yang mengaku keluar parti itu saja-saja nak meriahkan akhbar Melaka Hari Ini.
Esok Ali Rustam jangan terkejut ada penduduk Bukit Baru masuk PAS dengan PKR. Mereka bukan keluar UMNO sebaliknya mahu jadi ahli PAS dan PKR. Sekitar 51 orang yang mahu masuk ahli Pakatan Rakyat. Ada penduduk Melayu kata tidak kisah siapa yang pimpin Melaka asalkan bukan keturunan UMNO. So, Lepas ini orang India akan pimpin Melaka.
Puak-puak UMNO ni. Jangan percaya dengan Ali Rustam. Muka-muka macam JKKK semua tu
UMNO mesti gelabah kalau orang India pimpin Melaka sebab ketuanan Melayu tumbang. Hahaha.. Biarlah tumbang. Ada orang Melayu pun lingkupkan negeri. Gua setuju kalau orang bukan Melayu perintah Melaka dari orang Melayu yang lingkupkan negeri. Pulau Pinang ok je. So, apa nak takut? UMNO Melaka lebih takut DAP dari takut Tuhan. Jaga-jaga UMNO.. Hahaha.
Terima kasih pada sahabat gua yang kerja dengan Melaka Hari Ini atas ihsan gambar yang diberikan. Gua bayar sekeping gambar RM50 pada mereka. Harga gambar lebih mahal dari harga Ali Rustam bayar untuk ahli-ahli baru dengan RM30 setiap kepala. Esok Gua mahu ajak kawan-kawan gua keluar UMNO masuk MCA.. Hahahah


Kijang59


p/s: Sebelum ni Datuk Ali kencing kat monyet dan kucing. -prk merlimauPANAS!! Cara Datuk Ali mengUMNOkan mahasiswa Mesir


Mesir terkenal dengan Universiti Al-Azhar yang amat tersohor dan berpengaruh.
Melahirkan ribuan tokoh-tokoh Islam ke seluruh dunia.
Ramai juga dikalangan pemimpin-pemimpin Islam dunia merupakan graduan daripada universiti tersebut. 


BESAU terkejut, apabila salah seorang penuntut Mesir (member BESAU) mengirimkan email tentang aktiviti UMNO Melaka yang mengUMNOkan pelajar. Khususnya pelajar yang berasal dari Melaka.

Haha..
UMNO Melaka sudah semakin meroyan.

Sebelum tu, BESAU nak cerita sikit pengenalan..

Hampir majoriti daripada penuntut yang berasal dari Melaka bernaung di bawah satu badan, iaitu Badan Kebajikan & Keluarga Islam Melaka Mesir (BKKIMM). Segala bentuk program kebajikan, kemasyarakatan dan seumpama dilaksanakan.
BESAU pun difahamkan bahawa BKKIMM ini merupakan badan yang sangat aktif.

Banyak program yang telah laksanakan. Malah segala program anjuran BKKIMM sangat mendapat sambutan terutamanya penuntut yang berasal dari Melaka.


Cume BESAU agak bingung!!
Bingung dengan tindakan Datuk Ali yang mahu menarik pengiktirafan BKKIMM dan digantikan dengan persatuan baru, Ikatan Mahasiswa Anak Mesir (IMAM) atas sebab BKKIMM terlibat dgn Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM). ???

Jom BESAU tunjukkan cabang2nya..

Siapa Datuk Ali nak tarik balik pengiktirafan BKKIMM?
BKKIMM merupakan badan yang bernaung di bawah PMRAM.
Dan PMRAM pula adalah NGO yang berdaftar bawah Kementerian Kemasyarakatan Mesir!!
Mesir tak sama dengan Melaka!!

Haha.. Tengok sini..
Airport Mesir ada kapal terbang. Airport Melaka ada??
Minyak Mesir murah. Minyak kat Melaka??
Dan lain2.. 
Kan, x same..
Undang2 Mesir tak sama dengan undang2 di Melaka.

Ok, Kembali pada cerita asal..

Aktiviti mengUMNOkan pelajar Melaka bermula apabila Persatuan Ikatan Mahasiswa Anak Mesir (IMAM) ditubuhkan. Hal ini rentetan daripada lawatan Datuk Ali Rustam ke Mesir pada 28 Oktober 2010.
BESAU difahamkan, penubuhan IMAM sangat ditentang oleh penuntut-penuntut di sana. Hal ini mungkin kerana penuntut merasakan bahawa ada agenda untuk mempolitikkan persatuan. Istilahnya, "MengUMNOkan Mahasiswa".

Haha..
BESAU kesian tengok Datuk Ali ni. Dalam negeri disisih, luar negeri pula dicemuh.
Ni BESAU tunjukkan bukti bahawa Datuk Ali berusaha mengUMNOkan penuntut Mesir.

Rasuah dan kapal selam

Wah.. Kapal selam tuu..
BESAU suke.
Tahniah la kerajaan negeri Melaka.

BESAU setuju tindakan kerajaan negeri Melaka yang bawa kapal selam untuk dijadikan muzium. Supaya rakyat Melaka boleh menambah ilmu pengetahuan tentang kapal selam, boleh memahami bagaimana anggota pertahanan berjuang mempertahankan negara. Selin menjadi daya tarikan pelancong.

Cume yang BESAU tak berkenan adalah pengurusan yang tompang, ketirisan dan rasuah yang wujud dalam projek nih.
BESAU bukan ape, bile dengau nama Datuk Ali je, terus BESAU teringat RASUAH.
ingat Datuk Ali, ingat RASUAH.

ini hanya pendapat peribadi BESAU.
BESAU orang mude Melaka..

MELAKA: Pembinaan projek Muzium Kapal Selam di Dataran 1Malaysia Klebang, di sini, yang menelan belanja RM12.6 juta dijadual siap 17 Disember ini.

Ketua Menteri Datuk Seri Mohd Ali Rustam berkata, kapal selam SMD Ouessant jenis Agosta 70 akan dibawa naik ke darat melalui jeti sementara yang akan dibina pada minggu ini bagi membolehkan kerja mengecat dilakukan.

Menurutnya, sebagai permulaan, satu pameran kapal selam berkenaan akan dibuka kepada orang ramai selama 10 hari bermula 22 November ini.

“Selepas itu, pameran ini akan dihentikan dalam tempoh dua minggu bagi membolehkan Perbadanan Muzium Melaka (Perzim) menjalankan kerja mengecat keseluruhan kapal selam itu.

“Penduduk tempatan khususnya masyarakat di sekitar Klebang wajar memanfaatkan kemudahan baru itu yang bertujuan menarik lebih ramai kunjungan pelancong luar melawat Melaka pada setiap tahun,” katanya ketika melawat perkembangan tapak projek pembinaan Muzium Kapal Selam di sini, semalam.

Beliau berkata, usaha memperkenalkan Muzium Kapal Selam itu seiring dengan komitmen kerajaan negeri untuk mempelbagai produk pelancongan negeri sejajar dengan status Melaka sebagai destinasi tumpuan pelancong di negara ini.(SUmber Metro)

Bung Kinabatangan tempelak Shahrizat

Timbalan Ketua Majlis Ahli Parlimen BN Datuk Bung Moktar Radin hari ini memberitahu Dewan Rakyat bahawa menteri kabinet yang bertanggungjawab dalam Perbadanan Fidlot Nasional (NFC) patut meletakkan jawatan.

Perkara itu disebut sekali lalu ketika membahaskan ucapan penggulungan Menteri Pengangkutan Datuk Seri Kong Chor Har berkaitan Rang Undang-undang Perbekalan 2012.


Bung Moktar (kiri) membuat komen itu ketika anggota parlimen BN membahaskan isu rundingan pertukaran saham antara syarikat penerbangan tambang murah AirAsia dengan Malaysia Airlines.
"Pendirian saya cukup jelas, macam isu Fidlot, saya memang setuju ini bukan kerja Umno, ini kerja perseorangan. Pada saya orang ini harus bertanggungjawab.

"Kalau saya pada tempat ini, saya letak jawatan, menyusahkan. Dia punya kerja semua musnah. Mana tidak betul, kita kena betulkan.

"Walaupun dia menteri Umno, siapa dia, dia bersalah, letak jawatan lebih baik daripada jadi liabiliti keapda Umno dan Barisan. Kita tegas, sebab kita memerintah negara ini dengan adil," katanya.
Anggota parlimen Kinabatangan itu tidak menyatakan nama menteri berkenaan di dalam dewan.

Bagaimanapun, ketika dihubungi Malaysiakini lewat petang ini, Bung Moktar mengesahkan bahawa beliau merujuk kepada Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

"Dia patut bertanggungjawab dan menghadapi akibatnya," kata Bung Moktar.

Malaysiakini

PANAS!! Anak Tok Sidang di Melaka berasmara.

Gambar hiasan

Haaa..
Kan BESAU dah kata.
Jangan sampai Melaka ni jadi Melaka Darul Seks!!
Ni lah akibatnya kalau ajaran agama semakin dipinggirkan.
Sekolah agama tidak diwajibkan.
Kelab hiburan dilanjutkan operasi dan berpanjangan.
Undang2 dan hukum dipermainkan..
Kalau orang2 Melaka x berubah sekarang, HANCUS la...
BESAU sayang Melaka.
BESAU tak nak rakyat Melaka rosak  akhlak.
Ni pun untuk anak2 BESAU jugak.


ALOR GAJAH: Tindakan seorang pegawai syarak sebuah tanah rancangan Felda, di sini yang menahan sepasang kekasih yang disyaki berkhalwat dalam sebuah bilik sebelum didakwa membebaskan mereka menimbulkan rasa kurang senang beberapa penduduk yang membuat laporan itu, malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah malam itu, lelaki berusia awal 20-an bersama pasangannya berusia 18 tahun ditahan penduduk serta Imam satu Felda berkenaan selepas didapati berkhalwat dalam sebuah rumah. Penduduk, Qasha Umar, 28, berkata, penduduk terpaksa mengambil masa 30 minit sebelum menyerbu masuk ke dalam rumah disyaki selepas mendapat maklumat mengatakan terdapat sepasang kekasih sedang berdua-duaan.
Gambar hiasan
Katanya, ketika serbuan dilakukan, mereka terkejut apabila mendapati seorang wanita tua dipercayai ibu kepada remaja terbabit sedang tidur di bahagian tengah rumah sebelum pasangan itu keluar dari bilik kira-kira 15 minit kemudian.

Qasha yang juga Ahli Jawatankuasa Keselamatan Felda berkenaan berkata, selepas 15 minit berbual dengan wanita terbabit, muncul seorang lelaki berusia awal 20-an berpura-pura menggaru kepala diikuti remaja perempuan itu.

Selepas diperiksa, pihaknya mendapati lelaki terbabit adalah anak kepada seorang sidang kampung dan tangkapan itu adalah yang kedua dilakukan.

“Ketika pemeriksaan dilakukan ke atas lelaki terbabit, kami terkejut apabila dimaklumkan lelaki itu sudah berada di dalam bilik remaja perempuan itu sejak jam 10 malam.

“Mereka mengaku sudah melakukan perbuatan itu berulang kali biarpun ibu pasangannya berada di rumah dan berjanji tidak akan melakukannya lagi sebelum pasangan terbabit dibawa ke balai polis berdekatan laporan penahanan,” katanya.

Menurut Qasha, setibanya di balai polis berkenaan, ibu bapa lelaki terbabit sudah sedia menunggu dan berbincang sesuatu dengan Imam satu yang juga pegawai syarak sebelum anak mereka dilepaskan sekali lagi begitu sahaja.

“Dalam hal ini, kami memang tidak berpuashati dengan cara pegawai syarak dan Tok Sidang berkenaan mengambil jalan mudah melepaskan anak sendiri yang melakukan maksiat tanpa dikenakan sebarang tindakan undang-undang.

“Sebagai ahli jawatankuasa keselamatan di felda ini, saya berharap perkara maksiat seperti ini perlu dipandang serius bukan sebab dia saudara kita atau anak kita, maka boleh dilepaskan tanpa tindakan,” katanya di sini, semalam.

Sementara itu, Pegawai Syarak yang enggan dikenali berkata, pasangan berkenaan ditahan kerana berdua-duaan di dalam bilik namun pada masa sama ada seorang lagi wanita.

“Dalam hal ini, kami sukar mendakwa pasangan terbabit berikutan keadaan itu namun mereka sudah diberikan nasihat serta akujanji agar mereka tidak akan melakukan kesalahan itu lagi,” katanya.

SUMBER

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme