Najib Gelabah Besau

Tiap-taip hari Perdana Menteri kita mengumumkan projek-projek baru bernilai ratusan juta malah mungkin mencecah biion. Dari sebuah masjid hingga komplek imigresen dan sebagainya diumumkan akan dibina di Sarawak. Semuanya sebagai umpan dan gula-gula kepada rakyat negeri Sarawak agar memberikan undi mereka kepada BN Sabtu ini.


Najib sudah lupa bahawa rakyat Sarawak sudah bijak dan tidak mudah termakan dengan umpan pembangunan kerana mereka telah serik. Beliau benar-benar tertekan sehingga terpaksa mengaku bahawa BN berada dalam keadaan nazak sekarang.


Sebelum ini pemimpin BN tidak pernah bercakap merendah diri menyatakan bahawa BN hanya mahu membentuk kerajaan dengan majority mudah. Jika menang dengan majority 2/3 itu dikira sebagai bonus bagi mereka.


Semalam Najib tanpa diduga mengeluarkan kenyataan sedemikian yang mengejutkan banyak pihak. Samada kenyataan Najib itu ikhlas atau sebagai strategi beliau untuk membuatkan PR over confident tidaklah kita ketahui. Tetapi banyak pihak sebenarnya memang sedar BN berada dalam keadaan terdesak dan menggelabah.


Sumber: Mutaligat

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme