Bas mewah Najib dan Rosmah

BATU GAJAH – Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini teruja dengan pengalaman pertamanya menaiki bas dalam rangka lawatan kerjanya ke Perak bersama isterinya Datin Seri Rosmah Mansor serta anggota rombongan yang lain.

“Very interesting, kita cuba konsep “Bus Tour”… setakat ini saya rasa seronok sebab dalam bas ini suasananya cukup mesra dan riang kerana bersantai.

“Kita asyik bergurau antara satu sama lain, dan tidak rasa letih. Dalam perjalanan, banyak perkara yang boleh dibincangkan,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Karnival 1Malaysia di Tanjung Tualang di sini hari ini.

Menurut Najib, pihaknya akan melihat kemungkinan untuk terus menggunakan konsep lawatan kerja menggunakan bas pada masa akan datang kerana ianya berbeza dan menyeronokkan.

Lima buah bas digunakan dalam lawatan kerja Najib ke Perak itu bermula dari Ipoh ke Gopeng sehingga ke Sungai Siput sejauh kira-kira 50 km untuk bertemu rakyat pelbagai bangsa termasuk masyarakat Orang Asli di Lasah, Sungai Siput.

Turut serta dalam rombongan itu ialah Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, dan Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek. – BERNAMA


BESAU puji tindakan pantas JKR Melaka

Besau puji tindakan pantas JKR Negeri Melaka membaiki jalan yang rosak di Jalan Bukit Katil, berhadapan dengan JPJ Bukit Katil. Rakaman di bawah di ambil pada 21 September, 11.30 malam.

Situasi lalulintas yang hampir menyebabkan kemalangan.


Keesokan harinya, JKR Melaka bertindak membaiki jalan.


 JKR Melaka sedang membaiki jalan di Jalan Bukit Katil, berhampiran JPJ Bukit Katil.


p/s: Semoga jalanraya di negeri Maju ini tahan dan tidak mudah rosak...

Caj Parking Melaka Sentral 'MEMBUNUH'!

Tak patut.. Tak patut..

Kisah berlaku di Melaka Sentral, Bandar Melaka, Bandaraya Warisan Dunia, Bandar Teknologi Hijau, Melawat Melaka bererti Melawat Malaysia, Melaka Ku Sayang (entah ape lagi slogan)..

BESAU berjalan ke MyDin lama, Plaza Melaka Sentral. Mungkin ada barang yang dicari di situ.Tambahan lagi, nak 'tolong' deretan kedai hatta MyDin yang kian sepi-menyepi dari pelanggan.

Dengan menunggang motosikal, BESAU terkejut besau apabila dengan bermotosikal pun turut dikenakan caj RM1.

BESAU amat tidak bersetuju atas tindakan YASA Maintenance and Services mengenakan caj kepada penunggang motosikal kerana sebab2 di bawah:
1. Caj yang dikenakan tinggi.
2. Tiada servis tambahan rentetan dari caj RM1 yang dikenakan. (Lain la diletakkan parking berbumbung / berkunci). Langsung tiada servis tambahan!
3. MEMBUNUH peniaga-peniaga di Plaza Melaka Sentral.
4. Kawasan keliling tapak parking yang tidak dikemaskini. Terdapat 'laluan tikus'. Penunggang motosikal bebas mencuri masuk.
5. Tiada kaunter yang lebih mesra pengguna. Hanya menggunakan payung pasar malam sahaja untuk mengutip 'tol' (bagi penunggang motosikal).

BESAU yakin, penunggang2 lain pun turut tidak berpuas hati atas apa yang berlaku.


Maka akan bertambah suram dan sepi lah Plaza Melaka Sentral..

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme