Tok Ali: BN Menang baru Bantuan Datang..

Satu lagi bukti Bapok Rasuah!!
Haha.. Besau pakat ketawa besau.. Haha...
Sepertimana kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak 'lu tolong gua, gua tolong lu', kali ini Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam pula memberitahu kumpulan yang mewakili orang Cina Melaka bahawa beliau hanya akan membincangkan tuntutan mereka jika BN memenangi pilihan raya kecil DUN Merlimau.

NONEBeliau memberitahu demikian kepada wakil Persatuan Pendidikan Cina 
Progresif Melaka, Yang Ying Chong, sebelum beredar dari pusat penamaan calon bersama calon BN, Roslan Ahmad pagi tadi.

Sebelum itu, selepas penamaan calon pagi ini, Yang menyerahkan kepada ketua menteri tuntutan antaranya, sekolah vernakular, sekolah Cina bebas dan sekolah agama rakyat diberi faedah yang sama seperti sekolah kebangsaan, iaitu menerima subsidi, bantuan untuk pelajar dan sijil untuk melanjut pengajian di universiti awam dan perkhidmatan awam.

Mereka juga menuntut kerajaan mengembalikan kewarganegaraan aktivis mendiang Lim Lian Geok dan menerimanya sebagai sebagai patriotik negara.

NONESeorang guru diConfucian Chinese School dari 1935 hingga 1961, 
kewarganegaraan Lim dan lesen mengajarnya dibatalkan pada 1961 kerana menentang Laporan Rahman Talib 1960 dan Akta Pendidikan 1961 yang mewajibkan semua sekolah menengah mengajar dalam Bahasa Inggeris atau bahasa Melayu.

Sementara itu, Mohd Ali menafikan yang beliau telah mengatakan bahawa kerajaan Melaka hanya akan membantu pelajar Melaka untuk pulang semula ke Mesir, jika calon BN menang.

Gambar Datuk Ali Tersungkur..

Tersungkur..Besau ketawa besau tengok billboard ni di Merlimau. Jom ketawa dengan penuh adab. Huhuhu...
Mudah nak mengenali sempadan pilihanraya. Terima kasih Ali Rustam.

Besau menemui beberapa petugas dari luar kawasan pilihanraya. Rata-rata tidak menghadapi masalah untuk mengenalpasti sempadan pilihanraya. Mudah sahaja, cari jalan yang baru di tar. Maka itulah kawasan pilihanraya. Haha.. 


Kain rentang UMNO di gantung di dalam perkarangan masjid.

UMNO punya pasal, tiada hal.. Apa pun buleh buat. Undang-undang rimba lah katakan.. 

Ini lagi satu undang-undang rimba yang di amalkan oleh pemimpin UMNO/BN yang cetek. Berkempen sebelum tempoh berkempen..


Bendera BN di pacak di pokok-pokok. Lokasi di persimpangan utama jalan Melaka-Muar.
Merlimau: Sah Ali Rustam Bapa Rasuah

Cakap sahaja perihal Ali Rustam, seantero mengetahui perihalnya. Mula mengukir nama sebagai Perasuah apabila mengamalkan Politik Wang dalam Perhimpunan Agung UMNO. Dan kini, cuba mengukuhkan title tersebut dengan melambakkan projek-projek dalam Dun Merlimau.

Besau bukan apa, cuma kesian melihat nasib rakyat Sg Rambai (DUN yang bersebelahan dengan DUN Merlimau) yang baru dilanda banjir. Banyak rumah yang rosak, apatah lagi barang-barang keperluan rumah. Sedangkan UMNO berbelanja besar untuk memulakan kempen (sebelum waktu berkempen).


Bilik Gerakan Wanita UMNO di Merlimau Pasir. Kelihatan sunyi dan sepi.


Satu lagi Bilik Gerakan UMNO/BN di persimpangan Permatang Serai.Besau mendapat maklumat dari sumber yang dipercayai, UMNO/BN telah mempunyai sebanyak 36 buah Bilik Gerakan di seluruh Merlimau. Besau yakin kos sewa/pengurusan bagi setiap satu Bilik Gerakan UMNO/BN melebihi RM20000 setiap satu.

Lihat gambar-gambar pemborosan UMNO/BN (Ali Rustam).Jalan tar lama masih elok, tetapi dah diganti dengan tar baru. Yang elok di'elok'kan lagi.Jabatan BOMBA dan Penyelamat dikerah untuk 'membasuh' basten Merlimau sempena lawatan Datuk Seri Najib. Antara agensi yang turut dikerah seperti Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) dan Southern Waste Management (SWM). 


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme