Merlimau: Sah Ali Rustam Bapa Rasuah

Cakap sahaja perihal Ali Rustam, seantero mengetahui perihalnya. Mula mengukir nama sebagai Perasuah apabila mengamalkan Politik Wang dalam Perhimpunan Agung UMNO. Dan kini, cuba mengukuhkan title tersebut dengan melambakkan projek-projek dalam Dun Merlimau.

Besau bukan apa, cuma kesian melihat nasib rakyat Sg Rambai (DUN yang bersebelahan dengan DUN Merlimau) yang baru dilanda banjir. Banyak rumah yang rosak, apatah lagi barang-barang keperluan rumah. Sedangkan UMNO berbelanja besar untuk memulakan kempen (sebelum waktu berkempen).


Bilik Gerakan Wanita UMNO di Merlimau Pasir. Kelihatan sunyi dan sepi.


Satu lagi Bilik Gerakan UMNO/BN di persimpangan Permatang Serai.Besau mendapat maklumat dari sumber yang dipercayai, UMNO/BN telah mempunyai sebanyak 36 buah Bilik Gerakan di seluruh Merlimau. Besau yakin kos sewa/pengurusan bagi setiap satu Bilik Gerakan UMNO/BN melebihi RM20000 setiap satu.

Lihat gambar-gambar pemborosan UMNO/BN (Ali Rustam).Jalan tar lama masih elok, tetapi dah diganti dengan tar baru. Yang elok di'elok'kan lagi.Jabatan BOMBA dan Penyelamat dikerah untuk 'membasuh' basten Merlimau sempena lawatan Datuk Seri Najib. Antara agensi yang turut dikerah seperti Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) dan Southern Waste Management (SWM). 


0 Response to "Merlimau: Sah Ali Rustam Bapa Rasuah"

Post a Comment

terima kasih

Note: Only a member of this blog may post a comment.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme